Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

plaeki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
ser feta 30 dag
ciasto francuskie 1/2 kg
cebula biała 30 dag
oliwa 1 szkl
mleko skondensowane 1 szkl
pęczek koperku
jajko 2 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: plaeki ze szpinakiem

Szpinak myjemy, kroimy, oprószamy sola i zagniatamy, by puścił sok. Osączamy.
CEbule obieramy i kroimy w kostkę, Koperek myjemy, osączamy i siekamy. Fetę rozdrabniamy. Wszystko przekładamy do szpinaku. Dodajemy mleko, jajka i 3/4 szklanki oliwy. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.
Ciasto francuskie smarujemy z jednej strony oliwą. Połowę układamy w wysmarowanej oliwą formie, nakładamy masę szpinakową i przykrywamy pozostałym ciastem. Nakłuwamy widelcem. Pieczemy godzinę w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak