Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołu wołowego 1
prawdziwków 30 dag
szklanki śmietany 1/2
masła 5 dag
cebula biała 1
sól i pieprz Do smaku
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w śmietanie

Grzyby dokladnie oczyścic, opłukać i osączyć. Następnie kroimy w słupki. Cebule obieramy i drobno kroimy. Masło roztapiamy i szklimy na nim cebulkę. Dodajemy do cebukki rozgnieciony czosnek i grzyby, sól, pieprz. Kostkę rosołowa rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Bulionem zalewamy grzyby i dusimy około 30 minut. Dodajemy smietane do gotowania i gotujemy przez 3-4 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.07.2013 08:59
lubię takie
cukiereczek 22.07.2012 08:05
lubię
berys18 25.02.2012 17:23
fajny pomysł
berys18 25.02.2012 17:23
fajny pomysł
Ewa111 20.09.2010 10:55
uwielbiam takie grzyby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak