Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka duszona po węgiersku (leczo)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 dag zielonej papryki dag

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka duszona po węgiersku (leczo)

Fasolę zalewamy zimną wodą, moczymy 6 godzin. zagotowujemy, odcedzamy, zalewamy świeżą woda, wkładamy żeberka i liście laurowe, solimy i gotujemy 1 godzinę. mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. kiełbasę kroimy na plasterki. warzywa płuczemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne, marchew obieramy i kroimy z papryką w kostkę. czosnek obieramy i miażdżymy. cebule obiecamy, siekamy, podsmażamy z papryka oraz marchewką na jednej łyżce smalcu i dodajemy z czosnkiem, sproszkowaną papryką, kiełbasą i żeberkami do zupy. gotujemy, aż fasola będzie miękka. mąkę podsmażamy na pozostałym smalcu, zalewamy szklanka wody, zagotowujemy, wlewamy do zupy, gotujemy 10 minut mieszając, posypujemy natką i podajemy. Do zupy można dodać zacierki lub pokrojony w kostkę, ugotowany ziemniak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smerfetka250 06.04.2012 10:50
uwielbiam to
Justyna Jussstiii 08.09.2011 10:34
super
Anna141
Anna141 19.05.2011 10:25
pyszne
buksiak12 29.08.2010 14:47
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:14
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:20
bardzo ciekawy przepis
Małgorzata113 25.06.2010 10:49
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak