Sposób przygotowania

1. MASŁO UCIERAMY Z CUKREM WANILIOWYM I ZWYKŁYM NA PUSZYSTA MASĘ.
2. BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK. ŻÓŁTKA DODAJEMY DO MASY. MIESZAMY. NASTĘPNIE DOKŁADAMY BUDYNIE, BUŁKĘ TARTĄ I SKÓRKĘ Z CYTRYNY.
3. PO UTARCIU STOPNIOWO DODAJEMY SER, A NA KONIEC ZAMOCZONE WCZEŚNIEJ I ODSĄCZONE RODZYNKI.
4. UBIJAMY PIANĘ Z BIAŁEK, A NASTĘPNIE DELIKATNIE MIESZAJĄC DODAJEMY DO CIASTA.
5. PRZELEWAMY DO WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I WYSYPANEJ BUŁKĄ TARTA FORMY.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA.PIECZEMY PRZEZ 60 MIN. NA GOTOWE I OSTUDZONE CIASTO MOZNA ZROBIĆ POLEWĘ CZEKOLADOWĄ LUB LUKROWĄ.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !