Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z sosem serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 75 dag
pieczareki całe 1/2 kg
cebula biała 2 szt
olej 3 łyżki
masło 2 łużki
sól, pieprz
przyprawa do gyrosa
ząbek czosnku
śmietana kremówka 25 dag
ser z niebieską pleśnia 10 dag
mało
cannelloni 1 op
kapary 2 na sos

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z sosem serowym

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Pieczarki oczyszamy, kroimy w kostkę, wsypujemy do cebuli i smazymy. Odstawiamy. Na rozgrznym oleju smażymy mięso. Kapary osączamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i wraz z cebulą i pieczarkami dodajemy di mięsa. Mieszamy i doprawiamy.
Makaron gotujemy porcjami 2-3 minuty w dużej ilości osolonej wody. Hartujemy w zimnej wodzie i odcedzamy. Nadziewamy mięsnym farszem i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Ser pkeśniowy kroimy w kostkę. W rondelku zagotowujemy śmietanę, dodajemy ser, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy, aż ser się roztopi. Rurki polewamy sosem i zapiekamy ok 20 min w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcin36 03.02.2011 12:54
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak