Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 30 g
mleko 1 l
cynamon
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały przez obraniem wrzucamy do wrzatku, nastepnie obieramy i miażdżymy, ale zostawiamy kilka do dekoracji. Mleko gotujemy i dosypujemy do niego zmiażdżone migdały wraz z cukrem i cynamonem. Przelewamy do talerzy i do kazdego talerza wrzucamy kilka calych migdalów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 29.11.2011 15:15
smaczniutkie
Magdalena80 07.08.2011 12:08
rewelacyjna
adam1f 15.06.2011 00:12
pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak