Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle kajmakowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie suchych wafli
puszka słodzonego mleka skondensowanego

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle kajmakowe

Puszkę mleka włóż do garnka z wrzącą wodą. Zmniejsz ogień i gotuj puszkę na małym ogniu przez 5 godzin. co jakiś czas odwracając puszkę , tylko nie otwieraj gorącej !!! Po ostudzeniu kajmak jest gotowy , smaruj nim wafle układaj jeden na drugim i dociśnij, przykryj ściereczką . Pokrój ostrym nożem w trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna40 23.09.2012 14:49
pycha
elzbietar64 23.03.2012 17:54
zawsze takie kupowałam teraz takie wypróbuje zrobić w domu
ankaryba 13.09.2011 18:03
super;)!
Natalia/tubisiek 21.09.2010 08:05
proste i pyszne
Beata73 20.09.2010 15:22
robię podobne ale ten przepis jest szybszy!
IZABELA29 19.09.2010 14:44
z mlekiem nigdy nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak