Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z krolika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól, pieprz
przyprawa do potraw
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
majeranek
Wywar z rosołu 1 szkl
golonka 0,5 kg
jajko
królik

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z krolika

Mięso ugotować z włoszczyzną (do wywaru dosypać jarzynkę, pieprz, sól) i zmielić w maszynce 2 razy (razem z właoszczyzną). Dorzucić przyprawy, jajka, wlać wywar, wszystko razem wymieszać. Wyłożyć na dwie keksówki, wierzch można posypać papryka w proszku. Piec ok. 40 min. w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak