Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z gotowanym mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 30 dag
merchwe gotowana
sól, pieprz
jajko
Ciasto:
mąka 30 dag
żółtko jajek 2
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z gotowanym mięsem

Mięso zmielić z marchewką, dodać jajko i doprawić do smaku.
Zagnieść ciasto z podanych składników, podzielić na części (włożyć do foliowego woreczka, lepjej sie wywałkuje i nie obeschnie, podczas wałkowania kolejnych cześci) i każdą rozwałkować dość cienko. Wyciąć kółka i nakładać farsz, zlepiać brzegi. Gotowe pierogi wrzucić na gotująca się, osolona wodę. Gotować ok. 5 min., aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 25.11.2011 18:42
super
adam1f 21.06.2011 00:26
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak