Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z makaronu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
kukurydza w puszce 1 puszka
jaja 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
makaron 1/4 paczki
mieszane zioła 2 łyżki
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z makaronu

Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki i sparzyć je we wrzątku. Makaron ugotować al dente i schłodzić. Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy. Pomidory pokroić w kostkę, a jajka roztrzepać. Połączyć z makaronem. Filiżanki wyłożyć plastrami cukinii i napełnić masą makaronową. Na wierzchu także ułożyć plasterki cukinii. Przyprawić ziołami. Filiżanki wstawić do blaszki napełnionej gorącą wodą do 2/3 ich wysokości. Piec ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. ok. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 24.09.2011 09:26
smaczne
jeta72 26.07.2011 22:07
ciekawy pomysł
RenataZ-et 22.09.2010 20:44
Rewelacyjny pomysł, jutro zrobię to na kolację!!
Margo1 19.09.2010 12:52
ciekawe.. nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak