Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z białego sera z sosem jeżynowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
biały ser 50 dag
jajko 2 szt.
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z białego sera z sosem jeżynowym :

Wymieszać ser z mąką , jajkami , szczyptą soli, aromatem waniliowym . Zagnieść ciasto jak na kopytka, Formować wałeczki . Gotować na osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia . Odcedzić.
W rondelku rozpuścić masło. Wsypać mąkę. Rozprowadzić śmietanką . Dodać cukier waniliowy i 1 szklankę jeżyn .Chwilę gotować.

Podawać kluski polane sosem , posypane resztą jeżyn i posypane cukrem.
Dzieci takie kluski uwielbiają .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak