Sposób przygotowania

Jedna z podstawowych potraw kuchni polskiej. Co dom to lekkie niuanse w robieniu. Skład panierki niby prosty. Ciekawe czemu w każdym domu smakują inaczej . raz są to zwykłe schabowe – raz poezja.
Kotlety rozklepać ( bez przesady ). Posolić , posypać pieprzem . Zostawić na 30 minut. Panierować w mące, jajku, bułce tartej , jaku i znów bułce tartej . Smażyć na mocno rozgrzanym smalcu z obu stron na rumiano .Przełożyć do szerokiego rondla , pokropić kotlety maggi , dodać pokrojone w plasterki masło . Na patelnię po smażeniu kotletów wlać wodę i podgrzewać 5 minut. Zalać płynem ułożone w rondlu kotlety. Dusić pod przykryciem 15 minut.
Najlepiej smakują podane z ziemniakami puree i obgotowaną kiszoną kapustą z koperkiem .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wyśmienicie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !