Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry, skropić sokiem z cytryny i obsmażyć na patelni na złoty kolor (na 2 łyżkach masła), zostawić do ostygnięcia.
Resztę masła utrzeć, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy, sól, skórkę z cytryny, oraz pojedynczo jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, wymieszać, na koniec dodać mleko.
Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto, ułożyć na wierzchu jabłka.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 min.

Po upieczeniu, ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !