Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wloskie mielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 35 dag
jejko
cebula
bułka czerstwa
kapusta kiszona 25 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ogórek konserwowy 2
sól, pieprz
przyprawa do mielonego 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wloskie mielone

Kapustę posiekać.Cebulę drobno pokroić. Bułkę namoczyć. Do miski wrzucić mięso, jajko, namoczoną bułkę, połowę cebuli, kapustę oraz przyprawy (bez oregano). Wszystko dokładnie wymieszać i formować ogrągłe mielone. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron ok 10 min.

Do rondla wlać ok 1,5 szklanki wody, dodać koncentrat pomidorowy, resztę cebuli, pokrojony w kostę ogórek i oregano. Sos można przyprawic solą i pieprzem do smaku.

Usmażone kotlety przełożyć do sosu i dusić na wolnym ogniu ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.03.2012 00:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak