Sposób przygotowania

Kapustę posiekać.Cebulę drobno pokroić. Bułkę namoczyć. Do miski wrzucić mięso, jajko, namoczoną bułkę, połowę cebuli, kapustę oraz przyprawy (bez oregano). Wszystko dokładnie wymieszać i formować ogrągłe mielone. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron ok 10 min.

Do rondla wlać ok 1,5 szklanki wody, dodać koncentrat pomidorowy, resztę cebuli, pokrojony w kostę ogórek i oregano. Sos można przyprawic solą i pieprzem do smaku.

Usmażone kotlety przełożyć do sosu i dusić na wolnym ogniu ok 5 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !