Sposób przygotowania

Zagotować szklankę wody z połowa kostki margaryny, wsypać make, sól i cały czas mieszac az powstanie gładkie ciasto. Wysudzić i zmiksowac z jajkami dodawanymi pojedynczo.

Ciasto podzielic na dwie częsci, rozsmarowac na blasze, wyłozonej papierem do pieczenia i upiec 2 placki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 35-40 min.

Krem:

Zółótka ubic z cukrem, dodać 1 szklankę mleka, obie mąki i cukier waniliowy, dobrze wymiksować. Reszte mleka zagotować i wlać masę budyniową, cały czas mieszając gotować na wolnym ogniu az zgestnieje. Margaryne ubić (przy pomocy miksera) i nie przerywając miksowania dodawać małymi porcjami wystudzony budyń.

Upieczone wczesniej ciasta przełożyć kremem, wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    dawno nie robiłam tego ciasta
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam, a Twoja do tego jest bardzo apetyczna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Żałuję,że pieczenie mnie nie kręci. Uwielbiam karpatkę, ale nigdy jej nie piekłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Żałuję,że pieczenie mnie nie kręci. Uwielbiam karpatkę, ale nigdy jej nie piekłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !