Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carimanolas

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
czosnek
pasta pomidorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Carimanolas

SKŁADNIKI: 1,35 kg juki - użyliśmy ziemniaków i dodaliśmy do nich ok. pół szklanki mąki, sól. Nadzienie: 45 mięsa mielonego, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki, 1 duża posiekana cebula, 1 łyżeczka pasty pomidorowej, 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, 1 łyżeczka sosu Worcestershire, 1 łyżeczka soli, 1/8 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka octu winnego, 3 - 4 kapary.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować jukę w osolonej wodzie. Przepuścić przez praskę. Formować kulki. Każdą kulkę spłaszczyć podłużnie i nałożyć farsz. Zlepić brzegi i nadać masie wrzecionowaty kształt. Smażyć na złoto w bardzo gorącym oleju. Farsz: Mięso przyprawić solą, sosem Worcestershire, octem, kaparami, cebulą, cukrem, czosnkiem i natką. Usmażyć na brązowo. Na końcu dodać pastę pomidorową. Wymieszać. Masa powinna być sucha.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 30.09.2010 20:19
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak