Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rumfordzka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 12 dag
ziemniaki 5 szt
groch 20 dag
jarzyny poszatkowane w paski 1/2 l
wywar z jarzyn 2 l
masło 2 łyż
sól 1 szcz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rumfordzka

Ziemniaki pokrojone w kawałki i groch (uprzednio moczony) gotować ze wywarem jarzynowym.
Ryż z odrobiną masła lekko osolony ugotować oddzielnie.
Zupę przecedzić, jarzyny przetrzeć, zmieszać z ryżem, dodać resztę masła.
Zagotować i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 02.07.2011 20:06
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak