Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z gęsi w sosie grzybowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 1 ćwiartka
włoszczyzna 1/2 porcji
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
pieczarki 15 dkg
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z gęsi w sosie grzybowym

Obgotować w niewielkiej ilości osolonej wody samo mięso, dodać włoszczyznę i ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i oddzielić od kości. Drobno pokrojone pieczarki podsmażyć z pokrojoną cebulką, posypać mąka i rozprowadzić wywarem z gęsi. Gotować kilka minut Sos przyprawić do smaku, dodać śmietanę i mięso i mocno podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 10.11.2010 00:07
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak