Sposób przygotowania

Dynię i ogórki świeże poszatkować w długie paski, posolić i zostawić przez godzinę na cedzaku, aby odciekła z płynu.

Zrobić z masła i mąki ciemną zasmażkę, rozprowadzić bulionem i śmietaną i dodać do zasmażki dynię z ogórkami, kminek i paprykę, zakwasiwszy sokiem cytrynowym.

Wszystko należy szybko zagotować, i zmniejszyć ogień, niech potrawa \"dochodzi\" na wolnym ogniu. Przed podaniem jeszcze dać trochę surowego soku ogórkowego i posypać posiekanym koperkiem.

Jeśli do potrawy dodajemy zamiast słodkich - świeżych ogórków - ogórki kwaszone, to dodajemy je już po ugotowaniu potrawy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie jadam dyni ale muszę zacząć

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !