Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarninówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

owoce tarniny 1 kg
cukier 1/2 kg.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: tarninówka

Do słoja wsypać owoce tarniny , zasypać cukrem i zalać wódką. Odstawić na tydzień. Po tym czasie przecedzić nalewkę i przefiltrować . rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 14.01.2012 16:57
super
mamusia1 14.01.2012 16:57
super
Beata73 06.01.2012 11:10
wspaniała
Beata73 06.01.2012 11:10
wspaniała
anja3107 04.11.2011 11:30
super
SyMiki 05.06.2011 22:20
muszę poszukać tej tarniny
Beata73 01.06.2011 15:52
polecam wszystkim!
Beata73 01.06.2011 15:52
polecam wszystkim!
Beata73 09.04.2011 19:37
pyszna
Beata73 09.04.2011 19:37
pyszna
mamusia1 10.02.2011 12:20
wspaniała!
mamusia1 10.02.2011 12:20
wspaniała!
mundek1011 24.01.2011 11:42
fajne !
mundek1011 24.01.2011 11:42
fajne !
Beata73 22.11.2010 17:59
rewelacja!
Kryska73 21.11.2010 17:58
ma fantastyczny aromat!
mariusz14 04.10.2010 21:10
ciekawi mnie smak?
ewelina/bunia 02.10.2010 21:32
nigdy nie piłam?
Babciagramolka 27.09.2010 17:37
I to też lubię - tarninę używam ale do mięska.
IZABELA29 23.09.2010 10:18
produkcja wcale nie trudna
Łucja1 22.09.2010 21:49
jak pójdę w niedzielę na spacer to zrobię, bo ten krzew rośnie tylko w niewielu miejscach przy górze!
Anna189 22.09.2010 16:34
a może zdjęcie tarniny bo nie znam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak