Sposób przygotowania

Indyka i piersi nacieramy pieprzem i solą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę, posiekany utarty z odrobina soli czosnek i poszatkowane pieczarki. Doprawiamy do smaku. Piersi z indyka obsmażamy na oleju na rumiano, wkładamy do środka indyka i obkładamy je farszem pieczarkowym. Indyka zszywamy lub spinamy wykałaczkami. Z wierzchu smarujemy miodem, tłuszczem, ze smażenia piersi i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 40 min na każdy kilogram wagi. Stale podlewamy sosem z pieczenia. Obok indyka możemy upiec ziemniaki w mundurkach. Gruszki obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne, napełniamy borówkami i przed podaniem potrawy wkładamy na kilka minut do piekarnika.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale złociutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    naprawde królewskie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    niezłe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    wspaniałe danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    smakowite
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !