Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Żółtka posypujemy proszkiem do pieczenia i wlewamy ocet, wszystko mieszamy na puch. żółtka łączymy z białkami, jeszcze chwilę mieszając, dodajemy przesiana mąkę i lekko mieszamy. Wylewamy na blachę, pieczemy ok. 35 min.
Mleko skondensowane wkładamy do garnka z wodą i gotujemy 2 godziny. Następnie lekko studzimy.
Krem karpatkowy robimy według przepisu na opakowaniu.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, na koniec dodać wystudzoną żelatynę rozpuszczoną w 50 ml gorącej wody.
Układamy warstwy:
Biszkopt
> połowa kremu karpatkowego
> krakersy
> mleko skondensowane cieniutko
> krakersy
> mleko skondensowane cieniutko
> krakersy
> mleko skondensowane
> resztę kremu karpatkowego
> orzechy solone
> bita śmietana
> starta czekolada.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rybka

    mniam mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne ciasto:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !