Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
cukier wanilinowy 2 szt.
orzechy włoskie 1 kg
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: orzechówka

Do słoja wsypać pokrojone orzechy włoskie, zielone jeszcze nie dojrzałe. Wsypać cukier i cukier waniliowy. Wlać wódkę i potrząsnąć słojem. Odstawić na dwa miesiące. Po tym czasie przecedzić, przefiltrować i zlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 04.10.2012 12:21
zdrowa
mamusia1 15.01.2012 12:03
pycha
mamusia1 15.01.2012 12:03
pycha
Beata73 07.01.2012 15:35
zawsze mam ja w rezerwie
Beata73 07.01.2012 15:35
zawsze mam ja w rezerwie
Beata73 07.04.2011 15:28
wypróbowana na trawienie!
Beata73 07.04.2011 15:28
wypróbowana na trawienie!
Norgiusz 07.03.2011 06:06
dobry
mamusia1 09.02.2011 12:13
wspaniała!
mamusia1 09.02.2011 12:13
wspaniała!
Beata73 21.11.2010 17:26
dla zdrowotności!
Kryska73 20.11.2010 17:41
rewelacja!
Anna189 29.09.2010 10:04
wypróbowane na dolegliwości żołądkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak