Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka herbaciana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbata czarna 25 g.
koniak 400 ml.
cukier 2 szkl.
cukier waniliowy 1 szt.
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
wódka 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka herbaciana

Herbatę zalać koniakiem i odstawić na 10 dni. Po tym czasie przefiltrować nalew i zasypać cukrem , cukrem waniliowym i zalać wódką. Rozlać do butelek i odstawić na dwa tygodnie w ciemne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.07.2013 07:52
takiej jeszcze nie robiłam
mamusia1 16.01.2012 20:36
ciekawa
mamusia1 16.01.2012 20:36
ciekawa
Beata73 08.01.2012 10:22
super
Beata73 08.01.2012 10:22
super
SyMiki 03.07.2011 14:32
fajna
Beata73 09.06.2011 15:44
ciekawa w smaku!
Beata73 09.06.2011 15:44
ciekawa w smaku!
daria899 11.03.2011 11:43
pyszna
daria899 11.03.2011 11:43
pyszna
mamusia1 06.02.2011 15:08
super!
mamusia1 06.02.2011 15:08
super!
jolajka 04.12.2010 17:57
twoje nalewki są pycha
Izabela28 02.12.2010 11:47
Ciekawy przepis na nalewkę z herbatą:)
Beata73 21.11.2010 17:25
pycha!
Kryska73 20.11.2010 17:40
ciekawa
Tahitha 01.11.2010 09:33
Ciekawy przepis. Chyba wypróbuje go, chociaż jest tu koniak, aj anie lubię koniaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak