Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1 kg
pół szklanki śmietany
maslo1 łyżka
mąka 1 łyzka
sól, cukier, pieprz
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw myjemy kilkakrotnie, siekamy na drobno. Rozgrzewamy patelnie z tłuszczew i dusimy szczaw. W garnku gotujemy włoszczyzne do której póxniej dodajemy szczaw. Mąkę łączymy ze śmietanka i mieszamy wraz z zupą. Dodajemy masełko i przyprawiamy. Podajemy z krkrojonymi w kosteczke jajkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 16.08.2011 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak