Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek drożdzowy z rabarbarem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maka pół kg
6 łyżek cukru
szklanka melka
3 łyzki letniej wody
sól
masło 3 łyżki
rabarbar
drożdże 20 g
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placek drożdzowy z rabarbarem

Drożdże rozcieramy dodając 3 łyżki cukru, dodajemy do nich ciepłe mleko, 3 łyżki mąki, składniki mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
Gdy to nastąpi dodajemy mąke, lekko, jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier - teraz zagniatamy ciasto
Pozostawić do wyrośnięcia. Zagnieść i rozwałkowac po czym włożyć do foremki. Rabarbar kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta
Wstawić do piekarnika na około 50-60 min. w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.12.2011 20:59
lubię
Smakosz6 29.09.2010 14:13
moja Babcia taki robiła:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak