Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy dodając 3 łyżki cukru, dodajemy do nich ciepłe mleko, 3 łyżki mąki, składniki mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
Gdy to nastąpi dodajemy mąke, lekko, jajko, masło, szczyptę soli, wodę, cukier - teraz zagniatamy ciasto
Pozostawić do wyrośnięcia. Zagnieść i rozwałkowac po czym włożyć do foremki. Rabarbar kroimy na kawałki i układamy na wierzchu ciasta
Wstawić do piekarnika na około 50-60 min. w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    moja Babcia taki robiła:D
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !