Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony badź świezy
jajko
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak z jajkiem

Rozgrzewamy patelnie wraz z tłuszczem. Jesli szpinak jest swiez kilkakrotnie umyc go i posiekac da drobno. Wrzucamy szpinak na patelnie i podsmazamy. Po 5 minutach wbic jajko, posolic i przykryc pokrywką. Po chwili zgasic gaz i dusic jeszcze do momentu az jajko sie zetnie. Szpinak jest bomba witaminową więc warto go czasem podawac do obiadu!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 20.08.2011 12:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak