Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maka 5 łyżek
bylion 1,5 szklanki
śmietana pół szlaknki
sól i pieprz
tłuszcz 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy

Tłuszcz topimy w rondelku, dodajemy do niego mąkę i robimy zasmażkę Gdy będzie zarumieniona zasmażkę rozprowadzzamy z bulionem. Dodać do smaku przyprawy, zagotować i dodać śmietanę. Gotujemy misząjac do momenty gdy sos będzie bez grudek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak