Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jarzębiak z cytryną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1 szt.
skórka z cytryny 1 szt.
cukier 1/2 kg
wódka 2 litry
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: jarzębiak z cytryną

Jarzębinę obrać i dać do słoja. Dodać sok z cytryny i starta skórkę. Wsypać cukier i dolać alkohol. Wszystko wymieszać. Po tygodniu przefiltrować i przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.09.2012 14:23
Ale z tym obieranie jarzebiny to chyba przesada, wystarczy oberwać owoce i opłukać
malaczarna23 23.03.2012 15:27
super
mamusia1 20.01.2012 17:19
pycha
mamusia1 20.01.2012 17:19
pycha
SyMiki 16.09.2011 22:55
ciekawy przepis
Beata73 27.05.2011 16:02
super!
Beata73 27.05.2011 16:02
super!
Magdalena1110 18.02.2011 19:47
ciekawe
mamusia1 30.01.2011 15:52
pyszna i aromatyczna
mamusia1 30.01.2011 15:52
pyszna i aromatyczna
Joanna108
Joanna108 23.01.2011 08:52
z tego co słyszałam owoce jarzębiny powinno się zbierać po pierwszych przymrozkach, lub po zebraniu przemrozić w lodówce inaczej zawierają w sobie jakie szkodliwe substancje
Kryska73 18.11.2010 18:01
super!
Beata73 18.11.2010 17:03
wspaniała!
Mati13 28.09.2010 12:39
super
Emilia22 22.09.2010 11:03
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak