Sposób przygotowania

Jajka myjemy pod bierzącą wodą. Do garnka nalewamy wody i gotujemy ja, nastepnie wrzucamy jajka tak by były cale zanurzone w wodzie, gotujemy przez 5-8 minut w zaleznosci od wielkosci. Ugotowane jajka wkładamy do zimnej wody na kilkanascie sekund, następnie ściagamy skorópki. Obrane jajka przekrawamy na pół i lekko solimy. Jajka mogą słuzyć jako dodatek do kanapek.

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardziej chyba 8 min niz 5. Dla 5 min mi wychodza miękkie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Ja nie mam "bierzącej wody" tylko bieżącą. Co tu począć?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !