Sposób przygotowania

Kurczaka posmarować oliwą, posypać przyprawami i piec na ruszcie w piekarniku 3-5 minut z każdej strony w temperaturze 250 stopni. Potem trzymać w cieple.

Ubijamy jajka na parze, w garnku z podwójnym dnem, lub na odwróconej przykrywce. Oczywiście z cukrem, aż staną się puszyste.

Następnie dodać wino do nich, stale ubijając, aż zgęstnieje.

Odstawić jajka i wymieszać z truskawkami.

Kurczaka umieścić na półmisku, polać połową sosu, pozostały sos podać osobno.

Kurczaka najlepiej po upieczenie trzymać w 100 stopniach 40 minut, by nie był surowy.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Hmm... ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    na słodko:) czemu nie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kubalo

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    z truskawkami jeszcze nie próbowałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !