Sposób przygotowania

1.Przygotować filiżankę mocnej kawy, najlepiej z ekspresu, osłodzić 2 łyżkami cukru i odstawić do ostygnięcia.
2. Zmiksować żółtka z połową cukru. Do ubitych na pianę żółtek, dodawać stopniowo serek mascarpone, ciągle miksując.
3.Białka ubić na sztywną pianę, na koniec dodając po trochu drugą połowę cukru ciągle miksując.
4. Do masy serowej dodawać pianę z białek, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
5. W formie na ciasto (30X40 cm), ułożyć warstwę biszkoptów, nasączamy je dobrze letnią kawą. Do kawy, którą nasączamy biszkopty, można dodać kieliszek alkoholu np. amaretto.
6. Warstwę nasączonych biszkoptów, przykrywamy warstwą kremu, przesiewając przez sitko kakao, posypujemy krem. Na górę, kładziemy drugą warstwę biszkoptów, nasączamy, wykładamy krem i na wierzch dajemy kakao. Wierzch ciasta można udekorować listkami czekolady.
7. Całość wkładamy do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    minka

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    zachęcające !
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    bardzo je lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !