Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy na pieczarkowo :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 kostka
makaron ryżowy 1/2 op. Tagliatelle
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt.
olej z pestek winogron 2 łyżki
kurkuma 1/2 łyżeczki
masło 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki (posiekanej)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy na pieczarkowo :

Dodatek do II dań lub samodzielne danie bezmięsne .
Zagotować 1,5 litra wody z Bulionetką i kurkumą . Wrzucić makaron i zostawić pod przykryciem na 10 minut .Pieczarki oczyścić i podsmażyć na rumiano na oleju .Cebulę obrać i pokroić w piórka . Dołożyć do pieczarek gdy będą już podrumienione .Smażyć aż cebula i pieczarki będą rumiane .Dołożyć masło. Odsączyć makaron i dołożyć na patelnię z pieczarkami. Wymieszać i chwilę ogrzewać . Doprawić do smaku solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 18.07.2012 14:02
fajne
Jastinka 28.09.2011 07:59
niezłe
Gosia32
Gosia32 10.03.2011 07:18
rewelka
cukiereczek 09.03.2011 17:14
ślicznie wygląda
goofy9 27.09.2010 08:39
wygląda wyśmienicie, i ten ślimak w środku :) super
Natalia/tubisiek 19.09.2010 08:19
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak