Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w brandy z grilla

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 5-6 sztuk
por 5 sztuk
cebula 2 sztuki
pieczarki 20 dag
brandy 50 ml
keczup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w brandy z grilla

Pikantny keczup należy wymieszać lub zmiksować z brandy, solą, pieprzem mielonym i słodką papryką. Marynatą przygotowaną w ten sposób należy nasmarować udka z kurczaka i odstawić je w chłodne miejsce na około 2 godziny. Pieczarki dobrze oczyścić, opłukać i pokroić w połówki, cebulę obrać z łupinek i pokroić w cienkie plasterki, pory również pokroić w plasterki. Udka należy ułożyć na aluminiowej tacy, obłożyć cebulą, porem i pieczarkami. Grillować przez około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.12.2013 09:04
bardzo fajny
IKrakowianka 23.10.2012 14:12
ciekawa propozycja
Katarzyna/kate1980 07.06.2012 22:43
na pewno smaczny
rakow2
rakow2 14.08.2011 17:17
będzie kurczak zadowolony
Wokalista 26.06.2011 23:48
ciekawe...
Norgiusz 04.04.2011 07:31
fajne
Iwusia 05.09.2010 12:13
ooo bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak