Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi szpinakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży 40 dag
ser biały 0,5 kg
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Ciasto:
mąka 60 dag
masło 10 dag
żółtko jajek 1
szpinak mrożony 10 dag
woda letnia 160 ml
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi szpinakowe

Farsz
Liście szpinaku posiekać. Ser biały rozrobić i dodać do niego rozdrobniony szpinak. Doprawić do smaku sola pieprzem i gałką muszkatołowa.
Ciasto
Szpinak rozmrozić i odcisnąć wodę. Z mąki masła żółtka rozmrożonego szpinaku i wody zagnieść ciasto, dodać szczyptę soli. Odstawić na 20 minut

Gotowe ciasto rozwałkować cienko i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez 3-4 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 28.08.2012 07:18
fajny przepis
maryśka 10.05.2011 19:41
świetne
iwona332 25.11.2010 00:15
super
Grażyna13 06.10.2010 13:34
bardzo mi się te pierogi podobają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak