Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na oliwie. Oliwki pokroić w plasterki. Do miski wsypać mąkę, dodać przestudzoną cebulę, oliwki, drożdże, sól oraz posiekaną pietruszkę. Wlać 2 szklanki ciepłej (nie gorącej) wody. Porządnie wymieszać składniki. Następnie zagniatać na oprószonej mąką stolnicy ok. 10 min. Przełożyć do miski, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu by wyrosło. Nagrzać piekarnik do 220 st. C. Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować z niego chleby, przełożyć do natłuszczonych blach i odstawić, by wyrosły. Potem naciąć wierzch bochenków nożem, wstawić do piekarnika i piec zależnie od wielkości bochenków 25 do 40 min.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !