Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jeżyny 250 g
śmietana 36% 500 ml
cukier 50 g
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną oraz jeżynami na szybko

Pieczemy biszkopt wg przepisu :
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/38363/biszkopt-z-4-jajek.html


Jeżyny dokładnie oczyszczamy a następnie osuszamy.Cukier oraz cukier waniliowy miksujemy, a następnie dodajemy śmietanę 36% i dalej miksujemy na puszysty krem. Gotowym kremem smarujemy biszkopt a następnie dekorujemy jeżynami oraz pozostałym kremem. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 60 min. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.01.2014 10:34
muszę zrobić
czekoladka_m 07.05.2013 18:08
Lubię takie łatwe i smaczne przepisy:)
Angelika10 15.01.2013 21:51
pyszniutki
Kasiax18 30.05.2012 21:13
super
IKrakowianka 10.05.2012 22:27
szybko i pysznie
patusia 02.01.2011 13:11
Pychotka :)
banditka 30.09.2010 19:37
poezja smaku!
RenataZ-et 21.09.2010 10:20
Robiłam niedawno i potwierdzam, że jest pycha! :)
Karolcia12 20.09.2010 22:01
aż chce się zjeść
plocia 20.09.2010 21:21
bardzo fajne
marzencia2007 20.09.2010 16:37
super
marzencia2007 20.09.2010 16:37
super
justyna111 19.09.2010 21:01
fajny
Lidia11 19.09.2010 20:20
super
IlonaAlbertos 19.09.2010 19:35
Uwielbiam go.
IZABELA29 19.09.2010 10:42
świetny do kawki
Natalia/tubisiek 19.09.2010 07:59
wygląda super!
krzyniu1984 18.09.2010 16:29
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak