Sposób przygotowania

Do miski wsypać 10 dag mąki i wlać 100 ml wody, wymieszać i przykryć ściereczką. odstawić w ciepłe miejsce na 24 godz. Dosypać 10 dag mąki i wlać 100 ml wody, wymieszać i znów odstawić na dobę. Dodać 20 dag mąki i 200ml wody i ponownie odstawić na dobę. Jeżeli po tym czasie zakwas nie dojrzeje powinien odstać jeszcze 24 godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja robię zakwas używając mąki i wody w równych proporcjach...
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Przepis warty wypróbowania
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    wypróbuje przy najbliższej okazji
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    warto spróbować.
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !