Sposób przygotowania

Mięso i paprykę kroimy w kostkę o bokach około 2 cm, boczek w cienkie plasterki, pieczarki i cebulki na połówki. Na szpadki nakłuwamy wszystkie składniki na przemian, w ten sposób, by boczek znajdował się na początku i na końcu szaszłyka, jak również przy każdej kostce mięsa. Tak przygotowane szaszłyki skrapiamy lekko olejem, a następnie dość grubo obtaczamy w przyprawie grillowej. Układamy na blaszce, blisko siebie, by pozostały soczyste i wkładamy do nagrzanego do około 170 stopni piekarnika na około 25 minut. Układamy po dwa szaszłyki na talerzach udekorowanych liśćmi sałaty, skrapiamy lekko spirytusem i podpalamy szaszłyki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    gorąca sprawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie wiem czy to bezpieczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !