Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z dżemem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
SZKLANKA MLEKA
cukier puder
cukier wanilinowy
masło
żółtko jajek 3
sól
dżem wiśniowy słoiczek
drożdże 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z dżemem

Drożdże ucieramy z łyżką maki, cukru i cieplym mlekiem, dokladnie mieszamy i odstawiamy na godzinę. Pozostalą make przesiewamy i dodajemy do niej ten rozczyn, cukier puder, wanilinowy, żółtka, sól i masło i wyrabiamy ciasto. w nastepnej kolejności ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego trójkaty, na srodek wykładamy łyzeczkę dżemu i zwijamy w rogaliki. Układamy na blasze, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 30 minut. Gotowe rogale posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 29.08.2011 12:42
mniam
Goya 29.08.2011 12:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak