Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zeberka z grila

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek 80 dag
keczup pikantny 1\\2 szkl
ocet winny 4 łyzki
cebula 1 szt
czosnek 2 zabki
chili 1 szt
olej 6 łyzek
wino czerwone 1\2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: zeberka z grila

Cebule i czosnek obieramy i drobno siekamy.Chili oczysc pokrój w kosteczke.Mieszamy wino ocet olej i keczup.Dodajemy cebule czosnek chilii i po szczypcie przypraw.Żeberka płuczemy i osuszmy.Przekładamy do miseczki i zalewamy marynata i odstawiamy na 3 godz. w chłodne miejsce.Zamarynowane żeberka układamy na mocno rozgrzanym grilu.Pieczemy przez 30 minut,czesto smarujac pozostała marynata

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak