Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z połową masła, dodajemy 2 żółtka i także połowę cukru i wyrabiamy .Na blachę wykładamy papier do pieczenia i pieczemy tylko 10 minut w 200 st. Następnie układamy na nim połówki owoców. Odkładamy na razie ciasto na bok. Następnie bierzemy 4 żółtka ucieramy z tą resztą cukru co nam jeszcze została i masłem, dodajemy zmielony wcześniej ser sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną . Teraz bierzemy się za białka , które ubijamy na piane i mieszamy z masa serowa . Rozkładamy ładnie i równo na owocach. Kruszonkę robimy tak: ucieramy masło z cukrem dodajemy wiórki zawijamy w folie na 3 godziny a potem ścieramy na tartce prosto na ciasto. I pieczemy godzinę w 180 st.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    jest bardzo smaczny
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wiem.
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    sernik moje ulubione ,a z kokosem to już rewelka
  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    czasochłonny,ale bardzo pyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Sernik z kokosem to jest to !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Tak sernik i kokos to idealne połączenie!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    apetyczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    właśnie taki lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    lubię sernik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !