Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i płuczemy je, czynność powtarzamy kilka razy. Możemy również grzyby namoczyć na noc, wtedy szybciej się ugotują.
W litrze wody rozpuszczamy kostkę warzywną i wrzucamy grzyby, gotujemy do momentu gdy grzyby będą miękkie.
Zdejmujemy z ognia, do śmietany wlewamy kilka łyżek zupy i dobrze mieszamy by nie było grudek, następnie wlewamy śmietanę do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy solą do smaku.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazaniami na opakowaniu, można pokusić się o sporządzenie domowego makaronu, ale nie jest to konieczne, bo te gotowe makarony są teraz bardzo smaczne.
Makaron nakładamy na talerze i zalewamy gorącą zupą, pamiętając by w każdym talerzu nie zabrakło kilku grzybków.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna bo babcina ,lubię grzybki zbierać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !