Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
woda 1 l
sól 3
miód
ocet 1/4 łyżka
kolendra 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z miodem

Paprykę gotujemy ok. 10 min w osolonej wodzie (żeby była lekko miękka). Odcedzamy, studzimy i układamy do słoików. Gotujemy zalewę.
Tyle ile mamy słoików tyle na sam koniec dodajemy łyżeczek miodu!
Pasteryzujemy 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz17 18.09.2010 14:27
Robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak