Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola pieczona z majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 2 filety
fasolka szparagowa 400 g
marchewka 1 sztuka
limonka 1 sztuka
masło 1/2 łyżki
majonez 3 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sola pieczona z majonezem

Solę pokroić na kawałki i zalać sokiem z limonki, wcześniej ścierając skórkę z limonki. Odstawić rybę na co najmniej 2 godziny. Potem zlać nadmiar soku i przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Rybę posypać skórką z limonki i przyprawą do ryb, na wierzchu ułożyć fasolkę szparagową i pokrojoną marchewkę (można użyć mrożonki) i wszystko posmarować z wierzchu majonezem.
Naczynie żaroodporne przykryć i piec w 180 stopniach 20 minut, potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze ok 10 minut.
Najlepiej podawać z ryżem, bo w czasie pieczenia powstaje pyszny sos idealny do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 26.08.2011 21:47
super
iknkirke 18.03.2011 10:22
Fajny przepis
wedith1 02.12.2010 10:27
koniecznie muszę wypróbować !
Grażyna13 21.09.2010 09:56
Pyszna wersja ryby :)
amorzenek 19.09.2010 08:25
fajny
iwa643 19.09.2010 08:13
bardzo fajne pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak