Sposób przygotowania

Solę pokroić na kawałki i zalać sokiem z limonki, wcześniej ścierając skórkę z limonki. Odstawić rybę na co najmniej 2 godziny. Potem zlać nadmiar soku i przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Rybę posypać skórką z limonki i przyprawą do ryb, na wierzchu ułożyć fasolkę szparagową i pokrojoną marchewkę (można użyć mrożonki) i wszystko posmarować z wierzchu majonezem.
Naczynie żaroodporne przykryć i piec w 180 stopniach 20 minut, potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze ok 10 minut.
Najlepiej podawać z ryżem, bo w czasie pieczenia powstaje pyszny sos idealny do ryżu.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo fajne pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszna wersja ryby :)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    koniecznie muszę wypróbować !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !