Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maślaki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1 kg
woda 1 1/2 l
ocet 1 szklanka
cukier 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Maślaki marynowane

Grzyby obrać ze skórki, umyć, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do niewielkiej ilości wrzącej wody z dodatkiem soli i gotować do miękkości.Grzyby wyjąć, osączyć, ułożyć do słoików, ostudzić.
Zagotować wodę z cukrem, octem, solą i przyprawami.Ostudzić i zalać nią grzyby. Zamknąć słoiki. Pasteryzować około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak