Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, odciąć z niej białe zgrubienia i pokroić na kawałki.
Wrzucić wątróbkę do miski, dodać przyprawy ( po dodaniu octu balsamicznego wątróbka zblednie, ale to nie szkodzi )i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Po upływie 20 minut każdy kawałek wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po około 2 minut z każdej strony.
Dodać pokrojoną cebulę i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, przykryć i dusić do miękkości cebuli około 5-8 minut.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wygląda ta wątróbka
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    uwielbiam taką wątróbkę:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak kiedyś pisałam pod jakimś przepisem każda wersja wątróbki jest dla mnie pysznym jedzonkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !