Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka marynowana duszona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1 kg
ocet balsamiczny 4 łyżki
kucharek smak zimy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 szt
mąka do obtoczenia
woda 100 ml
olej do smażenia
cebula 2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka marynowana duszona

Wątróbkę umyć, odciąć z niej białe zgrubienia i pokroić na kawałki.
Wrzucić wątróbkę do miski, dodać przyprawy ( po dodaniu octu balsamicznego wątróbka zblednie, ale to nie szkodzi )i odstawić na 20 minut.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka.
Po upływie 20 minut każdy kawałek wątróbki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po około 2 minut z każdej strony.
Dodać pokrojoną cebulę i smażyć od czasu do czasu mieszając.
Podlać wodą, przykryć i dusić do miękkości cebuli około 5-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 06.05.2013 20:47
jak kiedyś pisałam pod jakimś przepisem każda wersja wątróbki jest dla mnie pysznym jedzonkiem
cukiereczek 06.04.2012 12:01
mniam
SylwiaMagdaSabin 06.03.2012 20:37
uwielbiam taką wątróbkę:-)
eli_555 19.02.2011 22:31
pysznie wygląda ta wątróbka
rosik93 21.09.2010 13:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak